2 Läs mer >>
Hi hi hi hi upptäckte idag när jag stod å banda ett gäng med unga pojkar som leker med en Müsmatta av samma slag som vi säljer utanför fönstret. Ringer larsson och berättar misstankar killarna går tillbaka in i butik, jag kollar mattorna och där finner jag en förpackning utan matta. Kollade påsen och fann mattan men ingen som ville känna vid mattan. En av killarna fick iaf följa med och prata med farbror blå:)

Gangsta kids

2 Läs mer >>
Tror jag betämt att jag och nissen fick avnjuta hemma hos emma och petter igår. Fantastiskt munsigt med rött viin och grillad köttbit. Tur att vi svenskar inte grillar året runt för då hade det inte varit så fantastiskt munsigt som det är.

Fick faktiskt till och med en alldeles egen kram utav viktor, det brukar han faktiskt inte bjuda på. Kan ha varit lite så att nisse nästa fick han att känna sig tvingad men han frågade faktiskt med lite blyg blick om jag ville ha en kram och jag sa självklart att jag gärna ville det=) 

Vad är det med folk nuför tiden, det som jag tycker är apselut största no no inom mode i dagsläget är när folk har på sig svarta strumpbyxor som inte är heltäckande men tror att de har på sig tights och då till detta väljer att ha någon form utav kort kjol eller tröja som inte ens går nedanför skinkorna. Hur snyggt är det att visa halva skinkorna? snäll våga lämna lite åt fantasin.
Är ingen stor mode guru men det är inte snyggt ser helt osmakligt ut. idag så jag en ganska rejäl kvinna som klädde sig på detta viset och det var en hel del lår man fick se plus lite skinkor också.

Snart är det verkligen dags för flytt, efter mycket slit utav mig igår och ännu mer slit utav nissen idag så är nästan hela köket klart bara fönster och kylskåp kvar.
På fredag skall jag städa badrum och eventuellt putsa fönster.

Skall bli så fantastiskt gott att börja på ny kula och packa upp å göra mysigt istället för att bara packa å packa.

Årets sista grill

4 Läs mer >>


Japp nu blir hon 30 år min kära syster.

Sofie har alltid funnits där för oss under hela min uppväxt, tagit hand om oss som en extra mamma.
Hon har varit en förebild för mig och var ganska så coolt att ha en äldre syster när man gick i skolan, fick låna hennes super coola kläder i stil men rosa visa magen tröja. Kan tilläggas att på den tiden hade jag lite snyggare mage att visa upp. Var innan den satans restaurangskolan som fick mig att lägga på mig lite samtidigt som intresset för hästar svalnade så man är inte längre lika vältränad som på yngre dar.

Sofie var även den som hjälpte mig med min första fylla, tror jag var 14 år och midsommar skulle firas hemma hos Sofies kompis Tina. Minns inte så mycket förutom att jag drack allt som serverades mig. Dagen efter undrade pappa vad som hänt med min vita klänning som var allt annat än vit. Han anade nog starkt att Sofie hade fyllt mig med alkohol men hon förklarde bort det med att jag suttit på tinas trädbalkar som gick längs deras gräsmatta.
om pappa köpte det eller ej låter jag vara osagt.

Har på yngre dar haft en del fighter med mina systrar och finns fortfarande ett och annat rivmärke på mina händer och armar. Bråkar dock inte så ofta längre utan är max en gång om året som vi har vårat årliga syskonbråk.

Är så fantastiskt glad att jag har haft mina älskade systrar under hela min uppväxt och delat både bra och dåliga stunder med. Hade inte för något i livet viljat byta bort mina älskade systrar.

Sofie har ju nu två alldeles underbara döttrar som jag hoppas och tror kommer att ha lika stor glädje av varandra som jag haft av mina systrar.

Är den bästaste mamman dock kanske lite väl mycket höns varning ibland då hon kan få för sig att barnen skulle kunna stuttsa ut genom fönstre eller likande. Men hon har ju faktiskt förberett sig nästan hela sitt liv på att bli mamma. Tvingade mig att leka med dockor även om det aldrig varit något för mig utan var mer en ponny flicka. Men man fick lära sig att kompromissa i tidig ålder docklek mot ponnylek.

Stort Grattis Sofie, hoppas du får en underbar dag och att du kommer att leva en massa fantastiska år till där du får se meja och tira växa upp och att du åldras med stil ihopa med din Roland.

På lördag kommer vi och grattar dig.
Kramar i massor

Grattis Älskade stora...

4 Läs mer >>
Långa dagar i Ullared har tack och lov ganska så många ljusa stunder främst då ihopa med mina kära kollegor som man sliter samman med både i ljusa och mörka stunder.

Dagens största drag på smilbanden fick jag utav chifens stinifiering utav alla töser på jobbet, alla passar inte jätte fint med ett stina i sitt namn.

Såhär blir det:
martinastina
ullisarstina
lindastina
idastina
maddahstina
judasstina
kajsastina
linastina

Kajsastina och linastina är nog de finaste.
De andra säger jag inget om är upp till läsare själv att bedöma.

Dagens bästa kundmöte:
Ursäkta, vet du var den för 3990 är någonstans?
Inte en aning men kolla med informationen eller på sökdatorn var den står någonstans.

Får även passa på att ge er namnet på den bästaste iten just nu.
Takida med handlake village eller handsjö byn som den heter på svenska.

Personen (micke) som gjort vår fantastiska skiva (not) som vi spelar på jobbet har någonstans långt in på skiva lagt in ett vrål. hade bara hört talas om detta då jag själv inte vistats nere i butik vid tidpunkten då skriket kommer rund 6 snåret.
Stod och pratade med kund när skriket helt plötsligt kommer och som ni vet är jag kanske inte den som talar allra högst i sverige inte direkt uppe i 100DB försvann helt i skriket och tappade lite tråden. Blev faktiskt ganska ställd, och kunden i fråga såg också ganska förvånad ut.



Stinifiering

0 Läs mer >>
Annars blir inte fritiden vidare kul. Sitter och intalar mig detta nu på lunchen men kan erkänna att det är lite svårt att tro på såhär när börsen är tom dagarna innan lön. Sitter och drömmer mig bort till solen. Lite kluven till hur nästa semester skall förläggas. Vår: ganska snart och gott efter lång tråkig vinter men kallt i vattnet, inte så bra vid dykaktivitet. Höst: så himla långt bort men åh så skönt i vattnet:)

Arbeta bör man

3 Läs mer >>


Idag fyller min älskade mamma hela 39år och det skall firas med kalas ute på furulund med barn och barnbarn. Blir ett gäng med båda mammas och Håkans avkommor.

Vet inte riktigt hur gammal hon är på bilden men skulle gissa på 16, är det rätt mamma?

Tack för att du alltid finns där för oss och alltid har gjort ditt yttersta för att vi skall få ha det så bra det bara går, lärt oss att skratta när det ser som allra mörkast ut.

Älskar dig i massor
Pussar och kramar

Grattis min älskade m...

2 Läs mer >>
Mil passade SOWen på att passera igår när jag och chifen burnade hem från jobbet, mycket lämpligt hade jag planderat in en date mellan sowen och rickardo idag så snart är han förhoppningsvis nyremmad och nyservad.
Kostar eventuellt en liten slant men vad tusan är ju min kära trojtjänare så kosta vad det kosta vill.

16 000

4 Läs mer >>
Testar mina vingar ute på det mobila cyberspacet. Just ätit mammans goda mat och sitter och väntar på att klockan skall bli 4. Hoppas min önskan om pannkakor till kvällens ärtsoppa med punch:)

MobilBlogg

2 Läs mer >>

Ledsen man har inte riktigt hunnit med att lägga in några vimmelbilder men för den nyfikna så gå in på den mycket mer bloggflitiga systern och kolla på jultis.blogg.se där har hon valt ut lite av sina favoriter från helgen som var.

Tack Gert Fylking som i gårdagens morgon zoo dissade långsamma bilförare som stoppar upp hela trafiken och inte verkar bry sig om att det finns stressade människor som faktiskt har tid att passa. Har ni inte bråttom varför inte då köra åt sidan och släppa förbi kön ni bildat. Tror att detta beteendet kan vara bidragande orsak till fler olyckor än bilar som kör lite fort.

Även ett kul samtalsämne på rix tror jag när jag körde från jobbet igår. Disskuterade standardrepliker folk får höra på sitt jobb is stil med:
Ursäkta jobbar du här? ( till personen som står i full jobbuniformering)
Så nu ser vi bra ut igen (till fönsterputsaren)

Den först nämnda kan hända att jag verkligen känna igen, saknade även 2st egna som man hör minst dagligen.
Är ju som att köpa grisen i säcken..( nej vi säljer inga grisar, är hemelektronik och tror inte det finns så små grisar plus att jag inte tror att djurskyddsföreningen skulle samtycka.)
Är du ledig...(nej jag jobbar så jag hjälper gärna till, eller nej jag är sambo.)

Maddah signar ut för nu

berudas

7 Läs mer >>
Och jäklar vad trevligt.
Just nu rejält berudas av diverse alkoliserade drycker men faktiskt hur mycket som helst över förväntan. var bara en person som tog ner mig lite på jorden även om jag velat att det inte var på det viset.

fick träffda pappa och jag saknar verkligen honom jätte mycket även om jag är en vuxen individ.

mer rapport med bilder från vimmel fotografen meja i morgon.

Kram kram

farmor 80

4 Läs mer >>


Har nu enligt min mening nått helt nya höjder och verkar vara lite mer, ännu mer överallt i år. Och har då även satt sitt signum på en begränsad upplaga utav mitt bästaste läppsmörj, inte helt opassande så är mitt nattläpp på upphällningen så jag var dessutom tvungen att köpa nytt.
Skickade in nissen på apoteket kronan för att inhandla finaste rosa läppet åt mig, tjejen i disken log lite åt honom när han frågade efter det rosa han fick förklarade att det var till sina sambo och tjejen svade med att det brukar vara så.
Men visade sig att det var slut.... och inte skulle komma in igen.

När jag fick detta sorgebesked, blev jag först förkrossad men tänkte sen snabbt om och beslutade att sjukhusapoteket måste ha, och mycket riktigt de hade de=) Så med störstaste leendet lämnade jag med två jättefina rosa läpp.


Har även sett en rosa skurhink med mopp på hajen speciellt framtagen för rosa bandet kampanjen. Kan hända att om en sån skulle inhandlas så skulle jag få stå för all golvskurning i det dahlin/larssonska residenset.
Kanske kan övertala då det är för en god sak och han vill väl inte att jag skall bli av med mina bröst.

Har under en längre tid irriterat mig till vansinne på min granne och deras fula gamla BMW då de alltid skall ställa sig supernära de andra bilarna på parkeringen och där inkluderat sowen. Då jag har väldigt bra utsikt över parkeringen som för övrigt är väldigt stor så har jag kunnat sudera vad som försigår och kommit fram till att de förmodlingen är de lataste människorna i södra varberg.
Finns en liten passage där man kan gå emellan för att ta sig närmsta vägen från parkeringen till lägenheterna, har då en anna bil ställt sig nära denna passagen så parkerar den attans BMWn nästan på den andra för att inte behöva gå någon extra meter.
Får dra in magen och rumpan till max för att då komma in i sin kära bil.

Idag bestämdes det dock att nu får det banne mig vara nog så vi skrev en lapp med texten " parkera inte så nära andras bilar (dör inte av att gå några meter extra)" och placerade i en påse som sedan placerades på den attans bilen. Hade för övrig ställt sig lite i sowens ruta, så jäkla nära står de alltså.

Till min stora glädje satt jag vid min dator med utsikt över parkeringen när ägarna kom ut och hittade lappen. Tog lappen, gick ett noga granskande varv runt bilen, öppnade lappen och läste, började le och pekade lite bort mot sowen. Hoppade sedan in bilen och körde iväg samt kastade ut lappen när det körde förbi sowen.

Kan hända att de anade att det var sow ägarna som skrivit lappen, men var iaf hysteriskt roligt att sitta här uppe och studera deras reaktion.
känns gott att fått uttryck vad vi känner för deras parkering, hoppas att de fattade vinken och att de nu ine skall börja retas med oss utan att de bara anar att det är vi men de vet inte helt konkret.=)

Ikväll blir det släktkalas för att fira farmor som fyller 80, skall bli spännande och se hur det går.

Stora björn lyser fortfarande med sin frånvaro.

Rosa Bandet

4 Läs mer >>


Detta fantastiskt fina löv (enligt min mening, inte nisses) hittade jag utanför tvättstugan.
Nisse stod som ett frågetecken när jag plockade fram kameran nere i tvättstugan.


Idag har äntligen rättegången varit som jag har bävat för i ca 2,5 år nu. Så fantastiskt gott att det är över och jag kan lägga den tiden bakom mig helt.
Tack Judasen och Nissen som supportade mig genom mitt vittnesmål.
Dock blev nog straffet lite mild enligt min mening.

Nu skall jag gossa ner mig i soffan jämnte nissen och njuta av att dagen snart är till ända och jag snart får bädda ner mig för en god natts sömn så jag sedan kan ta mig an en sista 10-20:30 dag innan ledig helg=)

krma=Kram, kan ite skriva kram utan blir till 99% alltid krma istället så jag ger mig. Har jag skrivit krma så är det ett anagram som ni själva får lista ut.

Kram och nattis

Höstlöv

7 Läs mer >>
Denna dagen tillhör Nils.
Nils är ett mansnamn och en nordisk kortform av namnet Nikolaus som har grekiskt ursprung. Nikolaus är bildat av orden Nike - "seger", och laos - "folk".

För att fira detta så har jag som den underbara flickvän/sambo jag är inhandlat lite fin stålboms choklad och en munsit gott rött  viin. Som jag lite hoppas på att få smutta lite på som den viin drickare jag är.

Igår var det verkligen en produktiv dag för mig. Vaknade strax efter 10 och började nästan genast med att städa och packa lite inför flytten.
Inser verkligen hur mycket skit man samlar på sig, fick röjt upp i köket och packat ner lite och slängt mycket, samma sak med min garderob och det som fanns kvar i bokhyllan efter nissens packande.

Oj så rent och finte det blev, lite kala väggar då jag passade på at packa ned tavlorna.
Höll på med detta enda fram till 1500.

Sen blev det lite what about Brian på datorn och sen bar det av till mossan och Håkan.
Där hade det minsan inte snålats på ambition och gottigheter. Till förrätt bjöds det på mamsen hemmagjorda super munsiga sushi, efter det jätte munsig kycklig med ris och currysås och som en topp på berget så avrundades det hela med kaffe och hembakt super god kaka.
Magen min tyckte dock att det räckte med sushi för när jag hade lassat upp kycklingen så fick jag gå och pausa eb stund inne på hemlighuset där det säkert var 60 grader varmt eftersom torktummlarn var i full gång.

Tanken var att det bara skull varit jag och judasen men Sofie som tidigare tackat nej kunde inte längre stå emot när mamma rabblade upp för henna vad som stod på menyn. Så vidare lungt och fridfull blev det inte men ack så trevligt. barnen var faktiskt ganska så lugna.
Stackars lilla Tira damp med näsan före nedför den furulundska yttertrappan, tack och lov så gick det mycket bättre än vad det såg ut att ha kunna gått. lite blod på det lilla lilla lillfingret och ett skavsår på benet. Alla tänderna på plats även om huvudet var det som dök först.

Bjöds även på en våldsam skrattatack då Osakar som har fått näskvalter började att snorka sig så att han lät presis som mormor. Var faktiskt hysteriskt roligt.

Tack så hemskt mycket Mamse och Håkan.

Vaknade idag 1200.. shit så länge har jag inte sovit på jättelänge,
Tänkte vara minst lika produktiv idag som igår men det blir svårt.

Har iaf tagit mig ner till yrkesvägledarna för att lämna in min ansökan till historia A. Men hade glömt mina betyg hemma så jag fick snällt cykla hem igen gör att hämta dem. No probs tänkte jag då det var så oerhört skönt att cykla ner till staden längs strandpromenaden i solskenet. Julia hade sagt att det blåste men jag tänkte att kallar hon detta blåst måste hon ju vara förslappad.
Men kom till en annan verklighet när jag skulle cykla hem för jäklar i min låda vad det blåste, svetten rann i pannan på mig när jag kom hem.
Men återigen lungt och behagligt längs strandpromenaden på vägen ner.

Är iaf anmäld nu, passade även på att ansöka till en kurs till som lät intressant, organisation och ledarskap.
Vet ju inte än hur svårt det är och hur lång tid det tar att läsa på 25% distans. Är det inga probs så finns det massa kurser jag kan tänka mig att läsa.

Nu skall jag fortsätta min upprensning/nedpackning samt förbereda maten tills min käraste kommer hem efter en natt i helsingborg.

Nils

6 Läs mer >>
Är frågan, köpa eller inte köpa.

Har länge varit stor motståndare till att köpa TV till sovrummet då jag vet hur en viss herre i huset lätt blir okontaktbar när det visas rörligbild på skärm plus att jag är väldigt svårsomnad när ljuset flimrar genom mina stängda ögon.

Men har på senare tid börjat tänka om lite då samma herre har funnit stor kärlek till den nya soffan och gärna sitter uppe någon timme längre än mig, och jag som på senare lärt mig somna som en död gris innan nissen kommer till sängen.
Blir liksom inget gos då innan somning och kelsjuk som jag är behöver jag ju detta.

Så vad skall man välja, är som att välja mellan pest eller kolera.
Utan Nissen helt?
Eller med en väldigt frånvarande Nisse?

Hmm tricky, tål att tänkas vidare på.

Pest eller kolera

6 Läs mer >>
Hualigen så jobbigt det är men oj så underbart nöjd man är efteråt när man överlevt. Klarat av att inte dö av ansträngning eller smälta bort av svettning eller skratta ihjäl sig när man tänker på hur oerhört rolig man måste se ut när man är helt i osynk med alla andra i rummet eller ja förutom judas då som verkar hålla ungefär samma otakts takt som jag.

Har lärt mig att man inte skall kolla på judasen när det är tyst i rummet är extra jobbigt att få skratt attack då. Inte för att vi skrattar högt utan för att det blir ett flåsfniss och ett våldsamt skakande som kan förvirra övriga deltagare i passet.

Hade iaf lite att skratta åt när vi åkte hem från gymmet, som till ett exempel hur det hade gått om julia hade tippat över till ena sidan när vi gjorde situps med stång på bräda. (hon har väldigt spetsig ryggrad.) Eller hur det skulle gå om min rumpa skulle få för sig att ramla ner framåt i samma ställning, hur noga har de testat övningen, är den testad med olika storlekar på rumporna?

Kom även in på förra veckans skivstång när vi gjorde en likande övning men utan situps utan skulle lägga stången på knäna och låta den balansera själv så man kunde vila armarna, var tvungen att berätta för julia min oro över om stången skulle tappa balansen och ramla ner på käften på mig. Visst skulle den få falla/flyga en bra bit för att komma dit men tror nog att det skulle kunna gå.

Mitt älsakde carpe diem armband gick i sönder idag=( skall kolla med guldaffären ifall de kan laga, har haft det på mig så gott som varje dag sen jag fyllde 25.

Åskar som tusiken ute.

När jag kom hem stod hjärtat redo med munsigaste maten.
Så nu är jag tränad, tvättad, matad och snart nedbäddad i soffan=)

Skivstångpuls