7 Läs mer >>
Igår när jag i vanlig ordning kommer hem sleten och trött efter en låång 10-20:30 dag i ullared möts jag av en supergosig sambo, bubbelviin, ståhlboms chocklad, och ståhlboms skorpor.
Mmm bästaste

Idag efter ännu längre 0930-2100 dag, ännu sletnare, möts jag av ännu gosigare sambo som har diskat och plockat fram kvällsmat.
Mmm bästaste.

Älskar dig hjärtat

Bästaste

4 Läs mer >>
Hmm har jag inte läst det?
Vid närmre granskning av mina betyg så har jag visst inte det.
Behöver alltså att inom snarast installera mig i skolbänken för att läsa historia så jag får behörighet till polisskolan.
Tur att det är ett ämne man gillar, hade varit värre med Matte.

Historia A

7 Läs mer >>
Vet att jag kanske inte varit den apselut mest bloggande bloggaren den senaste veckan. Tycker inte om att blogga bara för bloggandets skull plus att tiden bara springer iväg, fråga mig inte vad jag gör som tar sån tid för det har jag inte en aning om.

Hade tidiga veckan på jobbet så 3 utav kvällarna har jag även spenderat på gymmet med yoga och skivstång.
Blev ett och annat skrattanfall mest på skivstången då jag råkade göra ett litet kroppsljud som judasen lyckades uppfatta, tror dock att ingen annan uppmärksammade detta=) På yogan är det sjukligt svårt att inte bryta ut i skratt det viktigaste att tänka på där ar att inte kolla på judas alls. Hade en tjej på min andra sida sist som bröt ihop i skratt så hon fick avbryta och samla sig lite. Lite extra svårt att hålla sig då.

I fredags var det kräftkalas vid det Röjgrenska hemmet, Känner inte så många där utan är Nissens vänner, gjorde dock mitt yttersta för att vara så social som bara jag kan. Gick ganska så bra med ett par öl och ca 2st O.P Andersson snapsar innanför västen. Var mycket trevligt och jag var klart lite berusad när vi sedan cyklade hemåt.

Mådde helt okej dagen efter, så hann med en liten inköpsrunda på stan, inte för att jag behöve något men slutade ändå med några shopping påsar. Det enda jag skulle/var tvungen att köpa var två stycken fantastiskt fina ringar från OXXO med texten CARPE DIEM, samma som det står på mitt älskade arband som jag fick av mina gudföräldrar i 25års present designat av efva attling. (Sven vila i frid och Kerstin tänker ofta på dig får hälsa på dig snart.)

Kanske är så att folk funderar på varför en så stillsam människa som mig skuttar runt med budskapet fånga dagen, kan då meddela att jag anser att vi är alla så ofantligt olika och att somliga (jag) anser att en perfekt dag spenderas hemma, eller på stan eller med familjen.


Ringarna

Då mitt vänstra ringfinger är smalare än det högra har jag ringarna på vänster då jag inte tyckar det är så fint med korvfinger. Så få nu inga ideér om att jag gått å blivit trolovad utan är bara för att det är snyggare så.

Utöver ringarna fick jag även inhandlat en jätte gossig röd halsduk till min nya grå kappa. Blev även trungen att köpa en tröja till Julia då den låg och skrek judas, judas ta mig hem till judas.
Detta plus lite annat som jeg helt enkelt behövde även om jag inte visste det sen innan.

Har även fyndat en massa på Gekås i veckan bland annat två par jeans, ett par slimmade och ett par baggy. Gör mig kanske inte så bra i baggybyxor men när de bara kosta 130 kan man kosta på sig ett par för att vänja sig. Har provat massor i stan men då de inte sitter vidare snyggt plus att de kostar 500 så har det liksom fått kvitta.

Vill passa på att ursäkta mig för min bloggtorka men även tacka alla gulliga er som noterat att jag inte bloggat och till och med önskat att jag skall blogga. 

Vassegod bobby här har du vår nya, fina mjuka soffa=)


 

Ullisar lovar inte att jag skall vara rolig utan skall göra mitt bästa och skriva direkt från hjärtat.

Mamsebamse kul att se att du hittat tillbaka till din blogg och det med råge.

Idag har hjärtat och jag varit på Ikea och rekat läget lite inför flytten samt handlat ben till vårat datorbord.
När vi satt dit benen och plockat ned det från väggen så fick vi se hur förfärligt det ser ut på väggen bakom så nu blir det målning och spackling.
Börjar nu förstå varför vi skall ha så lite som möjligt fastsatt på väggen i vår nya lägenhet.

Nu hinns det inte med mer idag för nu skall den stora matfrågan för dagen lösas.

Oj kände mig förresten som värsta modebloggaren när jag berätta om alla mina inköp, kanske kan bli känd på kuppen=)

Ja ja

5 Läs mer >>
Nu äntligen har soffan kommits och installerats i det Dahlin/Larssonska hemmet.

Nissen befinner sig ju i helsingborg så jag fick styra upp hämtet själv även om han hade sett till att det fanns backup ifall jag inte lyckades att hitta kör och bär hjälp.
Soffan var i två delar så den var sjukt tung och otymplig att släpa upp för alla trapporna till 3e våning så oerhört tacksam att Dahlin/gemruds och Judasen ställde upp på mig.
Hade tagit väldigt lång tid utan Rolands hjälp om enbart jag och Judasen skulle släpat upp den.
Men nu står den där ihopa byggd och avplastad plus att jag har impregnerat den så den skall klara av nersmutsning bättre. Mycket snyggare och mer sofistikerad än de gamla beiga sofforna.

Judasen och jag skall inviga sofforna ikväll med gotta Tv och kanske lite film.

Tjingpax på att inte bära soffan när vi flyttar om lite mer än 1 månad.

Så en lite notis om hussar och mattar
Jultis version av hur man håller koll på vem som är vad är:
Matte är tjejen då de oftast är sämre på matte än killar så då blir det så om men tänker tvärtom liksom.

Min version som jag lärde mig i mellanstadiet ( en av de få grejjerna jag kommer ihåg att jag lärt mig):
Matte är den som ger Mat, Matger.
Husse är den som ger hus, Husger.

Den riktiga versionen är:
Att det är smeknamn från förr på matmor och och husbonde.

Upp till läsaren att avgöra vem som hade den bästaste versionen, men nu kanske ni kan komma ihåg vem som är vad.

Lite föråldrat kan tyckas, märkligt att ingen feminist har reagerat på detta.

Soffa

4 Läs mer >>
Dagens apselut roligaste kom ifrån Ullisar på lunchen.
Hon står och kollar efter våra kaninbebisar som brukar skuttas runt utanför vid det gula lilla huset säger att hon tycker att våra är så gulliga eftersom de skuttas runt nästan hela tiden, medans andra kaniner oftast ligger still och vibrerar=)
HI hi hi, gick och smålog hela eftermiddagen, hon bidde nog lite generad när jag började att fnissa åt henne och hon förstod hur jag hade tolkat det hela.

Gårdagens roligaste var när Ullisar säger åt Tony att hans bil är vit, medans han påstår att det är den inte alls utan den är blå. Ullisar säger att hon sett en sån bil som är blå (lite som en ahlgrensbil) och att hans bil inte är blå. Men han ger sig inte utan den är blå.

Jag kan dock inte se att den är blå, tror inte så många andra heller skulle kunna påstå att den är blå.
Men det är ju hans bil så han bestämmer ju själv vilken färg den har=)

vibrerande kaniner

2 Läs mer >>
Åter på bloggen, galet vad tiden springer iväg och ibland har man verkligen ingen tid eller lust att sätta sig ned vid datorn och skriva och när man har lust till det så har datorn varit krasslig.

Mycket hänt sen sist.

Har verkligen lärt mig att uppskatta en soffa när man får tillfälle, är ca 1,5v sen vi sålde våra och den nya har ännu ej kommit. Är ganska hårt för kroppen att ligga på golvet och kika upp på tvn. inte lika mys som i soffan, men lite mys är det allt när hjärtat ligger brevid. men då max undr ett par minuter innan krobben skavs sönder utav det mycket hårda och kalla golvet.
Judasen har verkligen haft äran att ha över mig och nisse på kvällsliga besök i hennes soffa. mycket trevligt och nästan alltid lika kul med katten mao som tror att han är en hund.
Tack Judasen. Soffan kommer troligen på fredag, hoppas, hoppas.

Ansökan klar och inskickad, redan nu sketa skraj för alla test som åerstår.

Varit ute och joggat ett par gånger och lika nära döden varje gång, förstår inte hur jag kan ha en så satans dålig kondition och att bli bättre verkar inte vara något som den har tänkt att bli.

Kommit på att för att få en en plats på yogan så måste man boka på natten samma natt som den blir tillgänglig för bokning sisådär en vecka innan. Helt galet vad poppis det har blivit. Mitt förslag till friskis är att lägga den i den stora salen där det minst går in det dubbla.

Drömde om min mormor i natt, att vi skulle tömma hennes lägenhet och då dök det upp en massa minnen. Senare i drömmen såg jag mormor fast hon var mycket yngre än vad hon var när hon gick bort. var nog ungefär i samma ålder som när hon brukade passa oss och vi var på stranden med henne. Visste i drömmen att det bara var en hallis men kul att de henne även om hon ej var levande på riktigt.
Saknar momor i massor och kan erkänna att jag ångrar att jag inte hälsade på henne särskilt ofta även om hon så gärna ville det. Tänkte inte då på att saker kan gå så fort och skillnad mellan liv och död kan drastiskt förändras på en vecka eller ännu snabbare för den delen.
Hoppas att du har det bra älskade lilla mormorängeln och att du vakar över oss. Saknar dig i massor, även om jag inte tror att du blivit så hightech så att du läser min blogg så hoppas jag att du vet hur mycket jag saknar och älskar dig.

Brunöga signar ut

Brunöga

4 Läs mer >>
Så mindre än ett dygn senare, tvåtusenkronor rikare och två soffor mindre, sitter vi nu här sofflösa. Hade lite på känn att det kanske skulle gå att bli av med de gamla sofforna men inte så fort och till första spekulant och helt utan försök till prut. Vilket jag hade gått med på då jag som sagt hade lyckats att göra den lilla fläcken som fanns till en jättefläck.

Kommer nu att fortsätta att bo hos en familj på brunnsan, som hade smått hemma och då var glada över en soffa som går att tvätta:)

Får bli kvällsmat hos judasen för hon har ju soffa, resten får vi nog ta med oss själva, men vad gör man inte för att sitta lite mjukt.
Hoppas verkligen att den nya soffan kommer snarast för nu har vi massvis med plats till den=)

Älska blocket

2 Läs mer >>
Sitter här och skisar på mitt brev till polisskolan men är inte helt lätt. Har kört fast lite på frågan, varför jag skall bli polis.

För mig är det det självklara valet av utbildning, något som känns inom mig, lite som ett kall men hur tusan skall man förklara den känslan i ett brev?
Hoppas lite på att ni mina kära bloggläsare och vänner kan hjälpa mig med den pucken. Hade varit er evigt tacksam om ni ville skriva några ord om vad som skulle göra mig till sveriges bästaste polis.

Är mycket flyttbestyr i det Dahlin/Larssonska hemmet nu, vet att det är nästan 2månader kvar men planeringen är redan i full gång.
Igår köpte vi flytlådor till värsta fyndpriset på ÖoB, (upptäckte även att de hade rullator??!?? på kampanjpris), städa ur förrådet och rensade i några utav våra skåp. Samlar på sig mer skräp än man tror. Satte ut soffan på blocket, har redan visat sig vara ganska stort intresse för den, fick några mail igår kväll och ett SMS kl 0520 i morse. kommer spekulanter i kväll, försökte mig på att ta bort en liten fläck, kanske inte skulle gjort det utan låtit den vara ser just nu värre ut än innan, hoppas den blir bättre när det torkar.
Visade Lägenheten innan för en tjej som var här med sin mamma och pappa. hon var helt lyrisk och gillade verkligen våra färger (puh). visade sig att hon även vill behålla några utav de möblerna som vi tänkte kasta, gött då slipper vi kånka bort dem till tippen.

Kan erkänna att det kanske inte är jag som planerar mest men är faktiskt ganska gott att få röjt ut och strukturerat upp lite i god tid. kanske blir sjuk eller måste jobba så att det inte finns någon tid kvar när det väl är dags.
Nästan hela Nissens släkt skall hjälpa oss med den stora flytten så det kommer troligen att gå riktigt smärtfritt=0)

Polisbrevet

5 Läs mer >>
Älskar verkligen hösten, är något säskillt när man kan mysa in sig hemma. Efter sommaren långa ljusa dagar och kvällar är det så underbart att kunna kura ihop sig i soffan framför tv, tända lite ljus, dricka lite te och munsa på något gott och kolla på TV eller film.
Trivs mycket bättre i lägenheten när man tänt lite ljus och lite lampor i fönstren för att skapa den perfekta mysbelysningen.
Kan höra hur regnet smattrar mot fönstret och vinden viner kan passa på att läsa lite, får faktiskt tro det eller ej lust att laga mat eller baka.
Man plockar fram den höstigare lite mörkare musiken och lägger de sommarlätta bitarna på hyllan.

Men som sveriges alla underbara årstider så räcker det med ett par månader av varje för att man skall få sin dos.
Vinter hade jag nog klarat mig utan då det inte längre är någon vinter värd att kallas vinter här ner i de södra delarna utav sverige utan mest bara är regn, regn och åter regn.

Nu skall jag i alla fall mysa ner mig och bara njuta av ljudet från regnet och vinden utanför.

Hösten