6 Läs mer >>
Värdegrund

Ett ord som jag inte kan minnas att jag någonsin hört förut fram tills för ungefär 1,5 vecka sedan och efter det så har det ordet förföljt mig.

Så här följer en förklaring stulen från wikipedia:

Värdegrund är ett begrepp som började användas i svenskan under 1990-talet i diskussioner kring framför allt ett kollektivs gemensamma etiska grundvalar; exempel på kollektiv är en nation, institution, förening eller folkrörelse. Begreppet kan även ha den vidgade innebörden att syfta på de mest grundläggande principerna inom en politisk ideologi eller religion.

Japp nu skall jag återgå till vinsörplandet, känns sådär gött när man jobbat en hel vecka, särskillt när det enbart är 5dgr kvar till ledigt.

Dagens ord som beskriver hur ja kände mig innan är aaarrgh, bättre nu.

Kolla även på http://hem.passagen.se/skaunes_ambassad/visum.htm hysteriskt kul enligt min menig=)

Maddah signar ut

Dagens ord

3 Läs mer >>
Som Lasse skulle sagt=)

Är ju helt underbart, så här mycket vinter har vi inte haft på länge. De senate åren så har det inte ens varit kallt nog för att frysa sjöarna, nu är det så fröset att galningarna på jobbet (mappe,mange och yoshi) är ute och kör bil på isen, inte helt smart om du frågar mig.

Håkan kan iaf isfiska så mycket han bara orkar, kan dock tänka mig att det är lite kämpigt att borra igenom isen nu. Synd bara att vantarna som han fick förra födelsedagen är försvunna och om jag inte missminner mig så fick han något isfiske relaterat förförra gången med.

Hoppas på att det kommer att komma tokmycket snö och att det får stanna åtminstonde någon vecka eller så, samtidigt så jag längtar mig galen till våren med solsken och 15 grader varmt.
Ett underbart vackert stilla snöfall pågår för närvarande utan för vårt fönster.

Lite spänning var det allt att köra från ullared igår när det var underkyllt, efter att jag hackat bort isen från rutan var det fullt flås på rutan för att värma den upp, var den inte varm nog så frös det på illa kvickt.

Idag är jag gott öm i kroppen efter gårdagens stations gympa och dagens skivstång/kondition, nu skall kroppen få vila sig lite då det blir svårt att hinna med träning de närmsta dagarna. Är bara 6 dagar kvar till 6 dagar ledigt=)

Lite tråkigt med att vissa människor inte kan ta en tillsägelse utan att de måste ifrågasätta eller helt enkelt tycka att man skall göra det själv.

I morgon jobbar fru Hedbert igen.. jippie skall bli asa kul, har ju alldeles för långt mellan arbetspassen men det är snart tillbaka till fulltid.

Nu blir det lite gos i soffan innan det blir slockning i sängen.

Kramr på er, maddah signar ut

I februari var det bo...

2 Läs mer >>
På vägen på Ullared i går så var det så fantastiskt vackert när solen sakta smög sig upp ur sin nattvila, kallt, krispigt och fantastiska färger.

Fick fipplat fram mobilen för att försöka föreviga detta genom vindrutan, inte i närheten av så vackert som det var i verkligheten men ni kanske får en hum om ungefär hur vackert det var.



Är ju inne i mitt jobbmaraton nu, så nedräkningen till min långa ledighet som väntar är i full gång. Nu är det bara 8 dgr kvar till ledighet.

Lazerdomen i söndags var riktigt jäkla kul, även om jag kanske inte var den mest skillade skjutaren på banan, men hamnade faktiskt inte helt sist heller utan det tog Axel på sig. Klart överlägsen var JP, och idag förstod jag varför när det kröp fram att han hade tävlat i sånt eller liknande innan. Det hade han minsann inte nämnt, nästa gång kanske vi skulle tävla i hästhoppning.
Öm i låren utav bara satan efter allt smygande på huk, hoppas verkligen att det lagt sig tills i morgon då jag tänkte testa på stationsjympan.

Ja ullisar jag vet att det är roligare om jag uppdaterar dagligen, men kan känna att jag faktiskt gärna hellre gör annat än att sitta vid datorn på min lediga tid. Så valet står mellan nedläggning eller sällan uppdatera, väljer så det senare alternativet då jag tycker att det är riktigt jäkla kul att uppdatera de gångerna jag faktiskt känner för det.

En våldsamt massa kramar från maddah som signar ut.

Onormalt vackra febru...

2 Läs mer >>
Har i vanlig ordning galopperat iväg i fullt sken.

Måndag arbete och yoga.

Tisdag ledig dag som spenderades på staden slösandes på lite pengar som jag hade tänkt att spara men va fasiken hittade ju massa fina reafynd. Hade lovat mig själv att få köpa en Henry Loyd tröja på MQ så hade redan satt ribban ganska så högt för hur myckat jag fick spendera. Tröjan var dock slut så det blidde istället ett par jeans, en t-tröja och en skjorta. HIttade även ett par snygga jympadojjor som hade passat perfekt till inomhus träningen då de jag har är fula och taskig passform.
Lagade sedan mat till hjärtat och judas dök också upp, efter det så var det dags för träning i form utav step, gick ju lite som det gick. Inte så bra på det ganska svårt att hänga med plus att självförtroendet inte direkt blev styrkt utav att två step ledare står och snackar ner på några som varit med på deras pass som varit så kassa att de ville eller om de faktiskt bad dem att lämna.
Skall ge det några gånger till och se om det fastnar.

Onsdag var det återigen jobb, efteråt åkte vi till mossan och håkan där det serverades tjocka rev, oerhört mumsigt. Bien frida och ozzy var också där.

Torsdag jobb.

Fredag jobb, efter jobbet så hade jag planerat in lite egenmys med exklusivt gotta från kvantum och lite öl som min älskade hade varit gullig att inhandla. fick även en alla hjärtan dagen före present i form utav mumsig stålboms choklad. Som en prick över iet så hade även min nya singstar skiva anlänt så jag fick testat på den lite me, fick även lurat hit julia på lite singstar, tror hon gillar det mer än hon trodde var möjligt då det var svårt att få henne att fatta micken första gången när vi just köpt ps3an.
Når vi just skulle till at sjunga kom nissen hem från sig ölprovning, lite mer berusad än vad han själv erkände skulle jag tro, så han fick njuta av min och judas skönsång som kanske inte i alla lägen var så skön, ty fasiken vad svårt det är att sjunga hey ya eller beutiful day med U2.

Igår var det ju den stor hjärtandagen, som jag inledde med att gå upp redan klockan 0830, jogga ner till solariet som jag faktiskt avstått  under hela hösen/ vintern men inte längre kunde motstå, inbillar mig att det inte gör så stor skada att bara sola nån gång då och då bara för att se lite piggare ut. Är ju ganka så blek och eländig nu. Solade och joggade sedan strandpromenaden bort till kusthotellet och sen upp för stora backen och hem. Shit sikken runda, ver helt genomblöt när jag kom hem. Men oj så härligt det var, var precis när solen gick igenom morgon diset, så obeskrivligt vackert på strandpromenaden gräset och träden var fulla utav rimfrost (tror det var det) helt vita och havet låg blankt bredvid. Hade tyvärr inte med mig någon kamera så jag kunde föreviga detta.
 
Väl hemma var det dags att fixa sig iordning, fasiken så ofräsch man var efter jogging och solning, luktade inte direkt mumma, nisse fick hålla sig på avstånd så han inte skulle känna hur jag stinktes.
Efter det åkte vi till staden och inhandlade en flaska vin inför kvällen och träningsskorna jag tidigare under veckan spanat in.
Sen ut en sväng till rolfstorp för att kolla läget med emma och petter samt slänga ett öga på eriks nya hoj, riktigt snygg, något sådan jag kan tänka mig när det är dags för mig att köpa hoj., en yamaha dragster är vad det är.
Och som slut destination innan det bar av hemåt var familjen dahlin/gemruds i trönninge.

Sen var jag så jäkla trött av min tidiga morgoon att jag var tvungen att sova även om nisse inte kan förstå hur jag kan vara så trött även om jag inte tycker att det är konstigt att vara dödens trött när jag bara sovit ca 6 timma i konstig nästan vaken liknande sömn. Sov iaf som ett litet barn och vaknade ca 1,5 timme senare.

Då var det dags för att göra sig redo för att gå ner på stan och munsa matm vi hade siktat in oss på harrys men hade kanske lite på känn att de eventuellt hade fullbokat och mycket riktigt så var det, så vi fick istället lägga upp en ny plan som blev kvantum. inhandlade divers munsig plockmat som räkor, kyckling och fläskfile som vi sedan åkte hem och munsade, det var riktigt jäkla gott.
Hade tidigare på dagen fått en hjärtanpresent utav mossan i form utav tulipaner, jättefint halsband och varsin hjärtanbakelse från stålboms som vi sedan åt till dessert. mycket mums det med.

Idag har det inte gjorts så mycket, städat lite och kollat lite på 90210 samt suttists en del vid datorn.

Strax skall jag bege mig till halmstad med jobbet för att spela lazerdome, det skall bli spännande har aldrig testat på det förut.

Har även skrivit lite brev i veckan som gått, framtiden får utvisa hur responsen blir på dem.

Nu skall jag fixa iordning mig, tror nog att man behöver ha inneskor på sig så jag måste nog ta med mina nya jympisar=)

Har för övrigt lite ont i ögat då jag pillat mig där med cillit bangade fingrar, hoppas att det lägger sig.

Idag är sistaste lediga dagen på 10 dgr, men det är bara att bita ihopa för efter jobb kommer ledighet så efter det är jag ledig i dagarna 6.

Känner faktiskt inte så mycket av gårdagens jogging, kanske stretchade mig duktigt.

Kram

Veckan som gått

6 Läs mer >>
Känner att det börjar bli lite väl mycket som tynger mig nuför tiden, kan se det som om det är två brev som behöver skrivas. Ett för att avsluta något som blivit alltför långdraget och ett som  förhoppningsvis kan bli börja till något nytt. Är kanske inte exakt brev i brevets rätta bemärkelse jag menar men det får bli en symbol, då skriva exakt vad jag menar inte är det visaste man kan göra. Kanske låter lite komplext och kryptiskt och det kanske det är också.
Ja kort sagt, jag blir snart galen och det är förstås upp till mig att styra över mitt egna liv, vara en aktör (tror jag) som min älskade nisse hade sagt=)

När man då går och funderar på livets stora frågor är det lätt att bli jäkligt frustrerad och mycket enklare berörd än vad man kanske borde blivit i vanliga fall.

Men hur skall man då få till dessa "brev" så det blir rätt och att jag på så vis lyckas nå mitt mål, inte för att målen i båda fallen är som jag önskat men va fasiken det känns som att gång på gång dunka huvudet i väggen utan varken lösning eller en bit på rätt spår.

Ja ja det blir säkert bra någon gång, är väl bara ett vägskäl som närmar sig där frågan är vilken väg man skall vandra.

För övrigt så var det ju i lördags återigen dags för det årliga Christer Björkman spektaklet att dra igång, för att ytterligare ett år försöka få fram en artist som skall representera lilla sverige nere i europa. I vanlig ordning blir det antagligen fel låt som vinner, men endå så kommer sverige få för sig att vi är segertippade men efter ytterligare ett röstfiasko där det hela går ut på att ha så många grannländer som möjligt kommer vi att hamna i det nedre skiktet..
Detta om vi ens får vara med, för om jag inte missminner mig så hamnade väl lotta så långt ner förra året att vi måste först kvala oss in.

Tycker iaf att det var synd att Marie åkte ut för hennes låt var enligt min mening den bästa av de som inte var så bra, dvs alla. Sen hade det varit trevligt om det hade lagts ner lite tanke och tid bakom bidragen, alla låtar låter som hafisga slavsverk skrivna i alla hast för att hinna med att skicka in så många bidrag som möjligt utav samma låtskivare som alla år innan som pling och G:son.

Petra ansträngde sig för hårt och framstod som skrikig med en massa skämt som inte gick hem, nästintill hysterisk.

LUUK kom tillbaka, ingen kan göra det så bra som du.

På lördag är det valentindagen och det skall nog firas med min älskade på en restauran i stan, skall bli kul att äta ute för en gångs skull, var jäkligt längesen nu. Kul att klä upp sig lite, å inte bara gå i mysisar som det lätt blir.

Nä nu skall jag strax återgå till arbete.

Maddah signar ut.
Kram

Frustration på hög ni...

1 Läs mer >>
Är mycket märkliga saker, var kommer de ifrån? Vissa drömmar han jag gå med på att de kommer från händelser i verkligheten men det är långt ifrån alla. En del drömmar är helt galet sjuka eller känns så oerhört verkliga så att man ibland faktiskt inte vet om det har hänt på riktigt. drömde för några nätter om att jag träffade min gamla mcdonalds compadre tabita aka dagge som jag inte sett av på minst 2 el 3 år, även om vi bor i samma lilla stad. Började ju förstås tänka lite extra på henne då, så igår när jag kollade upp ifrån infodisken stod hon framför mig:) visst är det coolt. Inte första gången detta hänt. tror jag skall börja skriva mer utav mina galna drömmar här, kanske inte alla passar men en hel del:) Maddah signar ut

Drömmar

2 Läs mer >>
Helgen har galopperat förbi i rask takt som vanligt.

I fredags fick jag ett infall att det behövdes ett Buzz till vår ps3a, då vi faktiskt gansak så ofta spelar spel tänkte jag att det kunde vara kul med ett spel spel till TVn.
Så i fredags var det systemet, hem, laga mat, invänta älsklingen och sedan förtära det lagatde samman med en flaska rött som inhandlats tidigare under dagen.
Efter en flaska rött, varsin öl så gick vi sedan på vårat bubbelvin som vi hade över sen nyår och en massa mys så kom även lillpäls och joinade oss i vårat buzzande. Riktigt kul och sent blev det. Den tänkta yogan på lördag kl 10 fick ställas in då vi var lite slitna efter sen kväll och jag även av alkoholen.

Gårdagen var ganska så seg, då jag sover så dåligt med alkohol och koffein i kroppen. men vi hann iaf med att hälsa på Röjgren och Lina i deras nya hus och deras helt galet söta bebi Gry. Det sötaste lilla liv jag sett på länge, enorma blåögon och ett jätte brunt rufs på huvudet.
Åkte sedan hem till bamsan och håkan, fick lite goa mackor och te, vet inte varför men det är alltid mycket godare att äta mackor hemma hos någon annan, plus att man blir då gott bortskämd hos sin bästaste mamma i världen.
Dagen avslutades med mat, vin, gotta och buzz joinade utav lillpälsen igen.

Idag börjades dagen med en jogging tur, provade på en ny runda och det gick faktiskt ganska så bra, härligt att springa på strandpromenaden med havet vid sin sida och fästningen rakt framför. Helt galet vackertm särskillt en dag som denna med klarblå himmel och strålande sol.

Efter detta begavs det iväg mot älvasjön där nisse och håkan isfiskade, jag och mamampäls, hundpäls och lillpäls gav oss ut på en promenad runt sjön som tog ca 1 timma, värmen hölls bra under promenad men när det sedan var dags för grillning så blev det riktigt kallt, blåste lite och -2C i luften.

Blev lite småfiskar till fiskarna.
Bilderna är från älvasjön, grodstackarn tros vara död innan han frös fast i isen då det enligt nisse ser ut som om han är lite tappad.

Storfiskarna



Fastfrusen tappad groda



Den underbara vintersolen som speglar sig i isen


Maddah signar ut

1a februari 2009