2 Läs mer >>
Blivit mycket öl och sol denna semestern, härligt men inte så bra för kroppsformen. varit litet gymuppehåll då det inte riktigt lockat när det varit härliga tropiska kvällar. lovar bättring till hösten då det förhoppningsvis blir mer pass att gå på.

dagens bästaste har varit stranden med min familj och min älskade.. japp han var med idag me=) plus att jag idag inhandlat ny bikini=) plus popquizzen som kanske inte gick sketa bra men kul var det med mat och öl och popquizz.

sämstaste: inget har ju semester... men okej måste jag plocka ut något så är det nog att vi missade new kids on the block på popquzzen:( sofie skulle skämmits för oss).

30/7

0 Läs mer >>

Kommer i framtiden att nästan varje dag skriva dagens flipp och flopp.

Flipp:Middag hos emma och petter mycket trevligt. någon (inte jag) blev lite över förfriskad =)

Flopp: det stora ovädersmolnet som drog in över stan, åkte  hem från stranden för att mysa ner mig i åskan och regnet. men icke några enstaka regndroppar var vad som kom. passade ändå på att gotta ner mig i sängen ett par timmar=)

Detta för att man inte skall glömma det som är bra när man alltid gnäller över det som är dåligt, men får ändå ut det som är kasst också.

29/7 Flippflopp

4 Läs mer >>

Igår hade vi den som skall komma bli årliga släktträffen på slätter. Ett ställe i åskloster/tångabergtrakten där mamma spenderade stor del av sin uppväxt. Mormors brors hustru monica är den som kommit på idén då mormor gick bort i december och hon var den som länkade oss samman med den delen av släkten. Kan varit min längsta eftermiddag på riktigt länge men antar att åtminstonde en gång om året får bita ihop och träffa sina släktingar. Monica har förövrigt börjat släktforska så det berättades en del anekdoter om våra förfäder.
var extra sleten igår då jag varit på flaska lite mer än normalt de senaste tre dagarna. Ute och gjorde såsen lördags med Lisa, Pernilla, Linda, Bobby, Judas, Rickard och Daniel. Förfest hos Erik som så många andra var på maiden så Lisa fick vara värd. Var riktigt kul, extra kul att träffa Rickard och Daniel som man inte ser av så ofta nuför tiden.

Idag har vi inhandlat guitar hero så blir kanske inte så mycket mer solljus för mannen i huset.
Körde en omgång gokart innan och gissa vad da dam da damm jag hade bästaste tiden idag=) 31,60 inte långt från banbästaste mindre än en sekund skiljer det på oss.

27/7 släktträff

5 Läs mer >>

med att jobba är semestern=) tack någon för det underbara sommarvädret och den helt fantastiska semestern.
Dock lite rödlätt är jag efter solens stekande strålar idag=)

28/7 Bästaste

7 Läs mer >>
Cyklingen till hästagen gick alldeles utmärkt, ganska jobbit vissa stunder men ändå helt ok. Med liten fikapaus och vätskekontroll längs vägen tog det oss  ca 1,5 timmar att ta oss dit. väl framme möttes vi av en ålagla oscar och mossan som kokat kaffe och bakat massa med kakor.
Jultis kliver glad i hågen in i köket med siktet på stolen längst in i hörnet och missar totalt att på golvet nedanför så ligger det en geting med gadden i högsta hugg. och oj sikket liv det blev hade hunnit in på toa och nästan fått av mig byxorna när jag hör värsta skriket från köket.. aja ja oj jojaa  jävla aj aj faan ajaj blandat med ho ho ha ha ha ho ho hoha ha varvat med ännu högre oj aaaj aaaaj faaan jävlar och återigen ho ha hah ha ha hoo hihihi. som tur är är det ingen som märker att jag inne på toa stämmer in i mammas skrattande, sån är jag inte lätt att vara  på annat vis när man blivit uppfostrad på det viset. skadeglädjen är den enda sanna glädjen. ledsen julia men erkänn att jag var riktigt duktig på att hålla neutral min när jag kom ut från toa=)
Dessväre kunde vi ju inte cykla hem efter detta så mossan skjutsade oss snällt hem till stan igen efter att vi blivit utfodrade med godaste maten och en promenad till nissen och ytterligare lite kakor och kaffe.(hade varit elakt att cykla hem utan judas)

idag har det inte blivit mycket gjort, hämtade våra cyklar i hästhagen, lämnade av dem i stan och handlade på hysteriska kvantum innan vi återigen begav oss till lugnet i rolfstorp. i morgon flyttar vi hem igen, borta bra men hemma bäst.
lagade för övrigt riktig vuxenmat idag enligt mitt tycke. hel makrill i folie med kryddor, purjo, citron och smör. avnjöts med romsås och färskpotatis. till förrätt åt vi pilgrimsmusslor, hade aldrig testat för men nu vet vi hur det smakar, ungefär som crabfish. inte jätte gott, makrillen var mycket smarrigare.

blir kanske lite mer gokart i morgon då nissen i vanlig ordning är sjukt rastlös, han bjuder så varför inte=)

23/7 blivde kanske in...

2 Läs mer >>

Denna dagen tillhör madelene (madeleine) och magdalena.
Värstaste blåmärket på säkert 17 år har jag på mitt knä efter gårdagens gokart, var riktigt jäkla roligt överraskade mig själv lite över hur snabbt  jag vågade köra. nissen vann föstås men det var ju redan uträknat om inte för husefridens skull så för att han för bara några veckor sedan var där ock körde med jobbet. har inte kört gokart sen säker för 10 år sedan. jultis som aldrig hade kört körde också riktigt bra. men jag vann över henne men ge henne några varv till så blir hon nog farlig liksom jag blir farlig mot nissen.

Vågade oss på att spela monopol igår ihop med judas. har varit ett ganska infekterat ämne sen jag och nisse någon gång i vintras skulle spela och det visade sig att rolfstorp apselut inte hade samma regler som vi i lindhult. gick knappt att nämna ordet monopol utan att det blev en krispig iskall stämning så har helt enkelt låtit det bli liggande under ca 6 månader för att svalna av sig. bestämde reglerna först innan spelet öppnades igår, gick sådär spelade säkert i en timma minst, var nära att ta slut redan på första varvet då någon (nisse) kom i fängelse och drabbades av någon form av panik när vi kom in på 2a varvet och fick börja köpa, tror till och med att vissa kom in på 3e varvet innan han släpptes ut och fick vara med och spela igen. då var han så hetsig så man knappt vågade sitta jämte honom. tror att det var den negativa energin som smittade av sig och gjorde att han till slut tomg hem spelet när han hade köpt upp nästan allt som gick att köpa plus hotell på de flesta gatorna bland annat centrum som jag hamnade på 4 ggr i rad.
När jag och judas spelade brukade vi vara lite mer sportsliga och inte köpa utav de gatorna som någon annan börjat köpa så vida det inte handlade om de gröna och mörkblå.

Nu skall vi strax ge oss in till stan för att cykla ut till mossan och håkan på furulund. nätt tur på ca 2 mil enkel väg.

22/7 madelene och mag...

2 Läs mer >>
Idag är igentligen min första semesterdag, har ju haft vanlig ledig helg.
Kan inte påstå att vi varit vidare produktiva i helgen. Cyklade Djurarp i lördags, dock inte på min egna Maja utan lånecyklar från Nisses pappa och hans CH, tog ca 30 minuter. Passade Sabinas och Peters barn i Halmstad på kvällen då de skulle ut och äta för att fira Peters födelsedag. Mycket lätt passade barn underhöll sig själva mest hela tiden. Maten kanske blev en lite traumatisk upplevelse för dem, just när nisse lagt kötte på grillen kommer ett sjuhelsikes skyfall, han hade parasoll men det svätte allt lite ändå. blev helt enkelt kolbitar till middag, inte mig emot som hellre äter kolbit än rött kött. Fick tvingat i barnen lite mat med betoning på lite för det var verkligen inte mycket de fick ner. Den äldsta pojken kräktes upp sin mat på toa sen, vet inte om det var för att det smakade illa eller ifall det var för att han varit sjuk dagarna innan.
kom värstaste regnskuren när vi körde hem gick inte att köra fortare än 60 vissa stunder på motorvägen. mina 18" däck är inte optimala i det väglaget. fick ett litet släpp men återfann greppet ganska snart.

Igår vaknade maddah 11:00 mm mm mm vad det är gott att ligga å gotta sig i sängen. Blev inte så produktivt då heller, ett besök i rolfstorpshandelsförening (rena rånet) en fika hos nisses fassa (gott med glass) och matlagning till barnet (jultis) blev sen mat, fika, gotta och brädspel. Inte alltför oense om spereglerna så det gick riktigt fint förutom at det tillslut blev så tråkigt att vi lade ner det.

Otroligt nog ligger nissen fortfarande kvar i sängen och jag är uppe och skuttar, brukar inte riktigt vara så. Har dukat fram frukosten och kokat kaffe, snart dags att väcka honom. han har blivit beroende av att spala worms på datorn så så fort han har en stund över sätter han sig vi dator och krigar med maskarna.

Fantastiskt väder när jag gick upp inte ettendaste moln, hoppas det håller i sig. tänkte vi skulle köra gokart idag, jag, jultis, nissen och nisses fassa calle.

Hittils har jag solat 1 timma denna semstern, kommer att fortsätta hålla er uppdaterade på min solstatus. Hud ton ljus i dagsläget.

Ett litet låttips dagen till ära. Avenged sevenfold med afterlife, förbandet till iron maiden på lördag. Riktigt bra bit, skall be nisse kolla om de har någon fin T-tröja.

21/7 Börjar nu på rik...

6 Läs mer >>
Börjar nu=) fösta veckan är vi bosatta i Rolfstorp, får se hur länge vi klarar lantlivet. Ganska gott att slippa raggarbilarna denna helgen som envisas med att partaja på min parkerin. ett jäkla liv.

Maddah+Nissen=1år och 8 månader=)

Var riktigt kul att jobba idag, berodde nog lite på att jag snart skulle gå på semester. var sjukt effektiv, tror jag hann med att lösa alla förpliktelser innan jag stack, inga lösa trådar.

Inte hört ett jota från fassan.

18/7 Semester

0 Läs mer >>


Svårt att slå den 16 juli 2006 då vädret var perfekt och stämningen var perfekt och Lasse var perfekt.

Trots att regnet under vissa stunder forsade ner och jag och mina fingrar var förfrusna innan Lasse entrade scenen och Lasse inte hördes helt och hållet och kom änglar inte spelades och att hovet inte var med så var det ändå en bra konsert får ge honom en trea för hela tjottaballongen, nolla för vädret och fet femma för HUGGER I STEN, tvivel och om du lämar mig nu. 4 för resten av låtarna men det är inte Lasses fel utan var vi som stod för nära scenen där inga högtalare fanns.(kanske lite scenplanerarnas fel.)

PS: om du lasse läser min blogg så hör av dig, är intresserad av 2*2m utav scendekoren den med träden på.DS

16/7 Lars Winnerbäck

7 Läs mer >>

Tyckte att vi hade kommit på en skit rolig present till pappa, hittade det perfekta kortet, skrev den perfekta texten och målade de perfekta streckgubbarna. Skickade presenten med Nisse som skulle gå på kalaset medans jag och Jultis skulle njuta av en magisk stund med Lasse.
Boooom kl 23:46 i natt ringer storasyster och meddelar att pappas kvinna ringt och varit jätteledsen och besviken över att hon inte var medbjuden, plus att hennes son ringer och undrar vilken IQ man har när man gör något sådan.
Ringde pappas mobil i morse i hopp om att försöka förklara vad tanken var men han svarade ej, nästa gång jag ringde möttes jag av en röst som talar om att just nu går det inte att nå det önskade nummret????
Hur kunde det bli så? allt vi villa var några timmar själva med pappa, mat, öl och quis.
Är det elakt?
Borde inte pappa hört av sig, om inte för att tacka för presenten så för att säga vad han tycker?
Sägs ju inget när han åker till göteborg och går på herrmiddag hos hennes son, är det mindre elakt?
Varför ringa Sofie när det är jag som är den största hjärnan bakom, varför inte ta det direkt med mig?
Vad har Michael med saken att göra? Skulle inte komma på tanken att göra så om det var mammas kille som blivit utbjuden av sina barn.
Borde inte pappa stå på sig för sina barn?

Är inte så att vi jämt är själva med honom. kan nog räkna på 5 fingrar de tillfällen vi gjort något med bara pappa de senaste 15åren. Hon gnäller att det är så jobbigt med skilsmässofamilj med 7st personer.... tycker vi inte om henne... boohoo.. Är inget personligt utan vill bara vara med pappsen själv för en gångs skull.
Är inte så lät att vara skilsmässobarn heller, i en kärnfamilj har man alltid tid själv med båda sina föräldrar så varför skall man inte få det i en splittrad familj... boohoo på mig med.

Hur som helst är jag iallafall väldigt förvånad, ledsen, arg och besviken.

17/7 Blir så ledsen

3 Läs mer >>
Är så himla trött nuförtiden är det för att solen aldrig lyser under längre stunder så att man hinner njuta utav den.
Även om jag sov halva dagen så har jag hunnit bli ovän med min storasyster över massa småsaker som blir en stor infekterad finne utav, presenter, pengar och PMS allt kompat utav barnskrik i bakgrunden. Blev helt enkelt väldigt sura miner från båda håll där den ena verkade ha svårt att förstå den andra. Hoppas finnen försvinner snart och allt är frid och fröd. Idag är det fassans födelsedag, grattis gamla grå hoppas du får en bra dag (skall inte glömma ringa dig). Kan dessvärre inte närvara på firandet då Lars Winnerbäck och den 16 juli har något speciellt så för andra gången på tre år skall Lasse spela vid fästningen just den 16. Fassan är kanske inte helt nöjd med detta men det är faktiskt han som köpt biljetterna till mig och judas i julklapp. Han vägrar att flyttat sitt firande till en annan dag så det blir inget kalas.
Skall bjuda det gamla popsnöret på mat, öl och popquis nästa onsdag istället hade vi tänkt. Bara fassan och hans tre döttrar (om den äldsta nu går med på att följa med).

Cosmopolitat försökte dra en fuling på både mig och Ludras, skickade iväg lapp om prenumeration till dem för ca 3v sedan ett erbjudande med 4 nummer +2 T-tröjor för 99:- Helt ok erbjudande så jag nappade eftersom jag ändå alltid köper den, men så igår när första nummret dimper ner i brevlådan så är det en betalningsavi på 399:- för 12 nummer... hmm inte riktigt det jag hade gått med på. ringde gifetvis till dem och påpekade det lilla misstaget och vipps så var det fixat till det jag tackat ja till.
Kändes lite som de försökte sig på en fuling eftersom samma "misstag" hade begåtts med både mig och Ludras. 

Blivde så himla ledsen igår när jag hörde på nyheterna att gamla hedliga rainbow hade krachat, är ju en av de härligaste åkattraktionerna som Liseberg har. Alltid när vi var små och var på liseberg med fassan och kusinerna så inleddes besöket där med rainbow.
R..I.P. Rainbow, hoppas ingen blev alltför skadad i krachen.

Nu ska jag ringa och gratta fassan och sen förbereda mig inför min lilla träff med Lasse
Hjärtat får representera mig och judas hos fassan, hoppas innerligt att det slutar regna och att solen tittar fram lagom till kl 18:00.
Till alla er som inte har hör Lasse live med hugger i sten säger jag bara, gör det. Helt fantastiskt, var den som fick mig att bli beroende inne på Halmstad teater en iskall vinterkväll för sisådär fyra år sedan.

16/7 sov till kl 12:0...

2 Läs mer >>

Födelsedagskeffot

Tack för körsbärspaje...

4 Läs mer >>
Lillebror blir nu stor

Började gårdagen med ett spinningpass, på gränsen till vad min kropp pallar med så tidigt på morgonen. Med mitt låga blodtryck skall jag ta det jäkligt lugnt dagens första timmar så jag inte svimmar.
Klarade hur som helst mig igenom spinningen utan att ramla av cykeln men fick ta det ganska lugnt vissa stunder. Var helt genom blöt när jag kom hem så jag myglade inte helt:)
Var helt slut när jag kom hem så jag var tvungen att powernappa lite, efter det så var det dags för storstädning inte alltför kul.
På kvällen var jag och hjärtat ute och åt på Harrys med Linnéa och Pär, gick sedan hemt ill dem för att äta glass med jorgubbar, var riktigt mumsigt även om jag inte är en jättestor fan av jorgubbar men en slank iaf ned ihop med glassen.
Spelade Buzz, var riktigt roligt hade aldrig gjort det förut. Som den ständiga tvåa jag alltid (mellanbarn och alltid tvåa på hästtävlingar) kom jag såklart tvåa på Buzz också. Öl och vin njöts det förstås också utav under hela kvällen.
Gick sedan över till traditionellt brädspel ett som heter med andra ord där man skall förklara ett ord utan att säga ordet eller någon del utav ordet, stressande men riktigt roligt det med särskillt efter som jag och Hjärtat vann=)

Tack Linnéa och Pär för en trevlig kväll.

Eftersom det dracks kontinuerligt under hela kvällen så är man förstås lite seg idag och det är inte mycket som har blivit gjort. Kollat på oräkneligt många avsnitt sex and the city och cyklat till willys för att köpa lite mat.
Skall strax åka till Mossan för att äta kaka i lillebror oscars ära då det är hans stora dag idag.
Är troligen tvungen att köra om affären och köpa något till honom så inte mossan blir sur, han bjuder ju faktiskt på kaka:)

Föreslog för hjärtat att vi skulle cykla dit men han tyckte inte det var en bra idé då mina växlar inte är helt korrekt inställda så de hackar ibland och är då dumt att ge sig ut på en sån långtur innan det är fixat.
Vet inte om det var en nödlögn för att slippa ur att cykla de 2 milen som det är till furulund, innerst inne kanske jag köper det för att även jag ta mig ur att cykla hela vägen dit.

13/1 Grattis Oscar

2 Läs mer >>

cyklen ordentligt (enligt min mening) så cyklade jag och hjärtat ut till trönninge för att gå på 5års kalas. Min systerdotter Meja har hunnit att bli hela 5år.
Visade stolt upp alla sina presenter som hon hade fått, saker som prinsess tält, sminkdocka och sist men inte minst presenten från sina mostrar+nissen ett äppelträd som hon hade önskat sig. Hade kollat med mamman först och det var okej att ge henne ett träd. Passade även på att berätta vad hon önskar sig till nästa år, en lillebror som skall heta Irtsak (tror jag det var) . Bara för mamma och pappa att börja jobba på det nu så är det ju fullt möjligt att kunna fixa. Tror dock att blir en tösabit till ifall det kommer några mer barn i familjen dahlin/gemrud, verkar vara dominant med töser i vår familj.

Som det sig bör på kalas så bjöds det på mycket munsig grillad kyckling på spett med citronpasta med glass och kall chokladsås, mumma.

Nu är hjärtat ute på stan och dricker öl med en vän, har passat på att plocka lite sambopluspoäng genom att diska den tråkiga disken från gårdagens mys.
Skall natta mig nu, upp på spinning så tidigt som kl 9 i morgon. klurar på om jag skall cykla eller köra sow, får nog morgon humöret avgöra

11/7 För att inviga

1 Läs mer >>

Meja, Tira och mossan

11/7 Grattis Meja

0 Läs mer >>

Definitivt värd sitt pris=)

Min nya Maja ögonaste...